1.Podane składniki na ciasto włożyć do miski i szybko je wyrobić . Aż będzie gładkie. Następnie blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . I przełożyć do niej ciasto. Ciasto należy podpiec w piekarniku około 10-15 minut w temperaturze około 200 stopni. Ciasto zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Przygotowanie masy serowej:
Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, jajka i zmiksować na gładką masę .
Następnie dodać budyń , olej , sok z cytryny i ponownie zmiksować .
Na koniec dodać mleko. Należy dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
Masę serową przelać na podpieczone ciasto. I piec 45 minut w temperaturze około 180 stopni. Po upływie podanego czasu wyjąć ciasto I wylać na nie pianę z białek. I piec jeszcze 15 minut. Gdy ciasto będzie upieczone wyjąć je z piekarnika i zostawić do ostygnięcia. Kiedy ciasto już ostygnie powinna pojawić się na nim piękna rosa.
Porady
1. Masło do ciasta powinno być zimne.
2. Składniki najlepiej wyrabiać mikserem.
Komentarze