Pychotka sernikowa z nutą cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie.
2.Masa sernikowa: Oddziel żółtka od białek. białka ubij na sztywna pianę, żółtka zmiksuj. Wszystkie składniki przełóż do miski dodając stopniowo żółtka.. zmiksuj razem. Na koniec dodaj pianę z białek wymieszaj ręcznie. Mase serową wylej na ciasto, piec 60min. w 180C.
3.Piana: Śnieżkę ubij wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuść w nie całej szklance gorącej wody. Tężejącą wlej do piany i delikatnie zmiksuj. Gotową pianę wylej na ser. Posyp startą na tarce czekoladą.
Komentarze