Pychotka sernikowa z nutą cytryny

4.5 (168 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Świetny deserek na chłodne i jesienne dni. Wypiek, który wszyscy znają i uwielbiają!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • forma:38*24

    Ciasto ciemne:
    2szkl. mąki
    5 łyżek wody
    1szkl. cukru
    1 kostka margaryny
    2 łyżki kakao
    4 jajka
    3 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa sernikowa:
    1kg sera
    4 jajka
    1 szkl. cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 opakowanie ,,Sernix"
    1/2 szkl. mleka
    pare kropli soku z cutryny

    Piana:
    1 śnieżka w proszku
    galaretka cytrynowa

    Dodatkowo:
    czekolada gorzka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Ser

Pychotka sernikowa z nutą cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie.
  • piana 2. Masa sernikowa: Oddziel żółtka od białek. białka ubij na sztywna pianę, żółtka zmiksuj. Wszystkie składniki przełóż do miski dodając stopniowo żółtka.. zmiksuj razem. Na koniec dodaj pianę z białek wymieszaj ręcznie. Mase serową wylej na ciasto, piec 60min. w 180C.
  • 3. Piana: Śnieżkę ubij wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuść w nie całej szklance gorącej wody. Tężejącą wlej do piany i delikatnie zmiksuj. Gotową pianę wylej na ser. Posyp startą na tarce czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować