Sernik z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto razem zagniatamy. Wałkujemy na prostokąt i wyklejamy
nim blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą) o wym. 23
cm x 34 cm. Budynie czekoladowe gotujemy w litrze mleka z dodatkiem cukru.
Gorący wlewamy na surowe ciasto. Odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę
utrzeć z cukrem i nie przerywając ucierania dodawać na przemian
żółtka i serek waniliowy. Następnie wsypać budyń waniliowy
((śmietankowy). Ubić pianę z czterech białek i połączyć z masą
serową. Delikatnie wymieszać. Wylać na zimny budyń. Ciasto wstawić do
lekko nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp. 170 st. ok. 50
minut.
Komentarze