Sernik z brzoskwiniami z galaretką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dzieci za nim szaleją, bardzo szybko się go robi gdy mamy już upieczony biszkopt ;) gorąco polecam ;)

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    6 łyżek cukru kryształu
    1 cukier waniliowy
    6 łyżek mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa Serowa biała:
    1/2 l serka waniliowego homogenizowanego
    1/2 l śmietany kremówki
    5 łyżek żelatyny

    Masa Brzoskwiniowa:
    1l jogurtu brzoskwiniowego typu Jogobella
    5 łyżek żelatyny

    Dodatkowo:
    3 galaretki brzoskwiniowe
    1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik z brzoskwiniami z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 6 jaj. Ciasto wylać do tortownicy i piec ok. 20 minut w temp. ok 160 stopni.
    Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.

    Masa Biała: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Do ubitej śmietanki dodać serek waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Wylać na biszkopt. Schłodzić ok. 5 minut (bardzo szybko tężeje).

    Masa Brzoskwiniowa:Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Jogurt rozmiksować i połączyć z przestudzoną żelatyną. Wylać na masę serową.
    Na masie jogurtowej rozkładamy kawałki brzoskwiń i całość zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować