Sernik z brzoskwiniami

4.99 (189 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszny serniczek

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szklanki mąki
    250 gram margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    5 żółtek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    SER:
    1/2 kg sera białego twarogowego
    4 jajka
    pół szklanki cukru pudru
    1 budyń śmietankowy
    150 gram masła

    PIANA:
    5 białek
    1 szklanka cukru
    1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.99 (189 ocen)

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z brzoskwiniami 1. Ciasto: z mąki, margaryny, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Połowę dać do zamrażalnika na kruszynkę, a połowę wyłożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm.
  • Sernik z brzoskwiniami 2. Ser zmielić przez maszynkę dwa razy. Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać żółtka, potem dodać zmielony ser, budyń śmietankowy i na koniec dodać pianę ubitą z 4 białek, dobrze wymieszać. Ser wyłożyć na ciasto.
  • Sernik z brzoskwiniami 3. Osączyć brzoskwinie, pokroić w kostkę i wyłożyć na ser.
  • Sernik z brzoskwiniami 4. Ubić pianę z 5 białek i szklanki cukru , wyłożyć na brzoskwinie.
  • Sernik z brzoskwiniami 5. Pianę dobrze rozsmarować na brzoskwiniach.
  • Sernik z brzoskwiniami 6. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na grubej tarce na pianę.
  • Sernik z brzoskwiniami 7. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ponad godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować