Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: z mąki, margaryny, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Połowę dać do zamrażalnika na kruszynkę, a połowę wyłożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm.
2.Ser zmielić przez maszynkę dwa razy. Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać żółtka, potem dodać zmielony ser, budyń śmietankowy i na koniec dodać pianę ubitą z 4 białek, dobrze wymieszać. Ser wyłożyć na ciasto.
3.Osączyć brzoskwinie, pokroić w kostkę i wyłożyć na ser.
4.Ubić pianę z 5 białek i szklanki cukru , wyłożyć na brzoskwinie.
5.Pianę dobrze rozsmarować na brzoskwiniach.
6.Wyjąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na grubej tarce na pianę.
7.Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ponad godzinę.
Komentarze