Sernik przekładany

4.5 (188 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Wyśmienity :)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki na placki serowe:
    1 kg sera mielonego
    5 jajek
    2 budynie waniliowe
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    1/2 szklanki mleka
    Składniki na biszkopt:
    6 jajek
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki na masę:
    2 budynie waniliowe
    2 i 1/2 szklanki mleka
    3 łyżki cukru
    250 g masła
    2 batony princessa longa kokosowa

Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty Batony

Sernik przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie placków serowych: Jajka utrzeć z cukrem na puch. Do sera dodać budynie,olej, mleko i masę jajeczną, wszystko razem wymieszać, podzielić na pół i wyłożyć do blach o wym.24x24 Piec ok.50 minut w temp. 180 s C.
    Wykonanie biszkoptu: Jajka utrzeć z cukrem do białości. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Przelać do blachy o wym 24x24. Piec ok. 25 minut w temp.180 s C. Wystudzić i przekroić na pół.
    Wykonanie masy:
    Batony pokroić w małą kostkę. Z budyniu,cukru i mleka ugotować budyń. Wystudzić.
    Masło utrzeć na puch,dodając po łyżce budyń i batony.
    Przełożenie sernika:
    Biszkopt
    masa
    placek serowy
    masa
    Biszkopt
    masa
    placek serowy
    masa
    Wierzch udekorowałam płatkami migdałowymi
    Wstawić do lodówki
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować