Sernik przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie placków serowych: Jajka utrzeć z cukrem na puch. Do sera dodać budynie,olej, mleko i masę jajeczną, wszystko razem wymieszać, podzielić na pół i wyłożyć do blach o wym.24x24 Piec ok.50 minut w temp. 180 s C.
Wykonanie biszkoptu: Jajka utrzeć z cukrem do białości. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Przelać do blachy o wym 24x24. Piec ok. 25 minut w temp.180 s C. Wystudzić i przekroić na pół.
Wykonanie masy:
Batony pokroić w małą kostkę. Z budyniu,cukru i mleka ugotować budyń. Wystudzić.
Masło utrzeć na puch,dodając po łyżce budyń i batony.
Przełożenie sernika:
Biszkopt
masa
placek serowy
masa
Biszkopt
masa
placek serowy
masa
Wierzch udekorowałam płatkami migdałowymi
Wstawić do lodówki
Smacznego:)
Komentarze