Sernik na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy(średnica 29) wykładamy nasączonymi w herbacie biszkoptami.
2.Do wysokiego naczynia przelewamy mleko, dodajemy sernik na zimno-miksujemy. Następnie dodajemy serki homogenizowane oraz ser. Zmiksować na jednolitą masę. Połowę masy wykładamy na biszkopty.
3.Mus truskawkowy: Truskawki zmiksować. Galaretkę rospuszczamy w 1/3szkl. gorącej wody. Zostawiamy do stężenia. Tężejącą wlewamy do musu-zmiksować. 1/3musu wykładamy na rozlaną masę. Następnie wylewamy resztę masy oraz resztę musu.
4.Truskawki myjemy, kroimy w plastry i wykładamy na masę. Galaretki rozpuszczamy w 800ml wrzącej wody. Zostawiamy do lekkiego stężenia i wylewamy na wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce.
Komentarze