Sernik na zimno z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

Sezon na truskawki rozpoczęty tak pysznym i lekkim sernikiem przekładanym musem z truskawek.

Składniki:

  • 1opakowanie sernika na zimno
    500ml schłodzonego mleka
    2serki homogenizowane
    5łyżek białego sera przeciśniętego przez praske.


    Mus truskawkowy:
    0,5kg zmiksowanych truskawek
    1galaretka truskawkowa

    Dodatkowo:
    biszkopty
    2galaretki truskawkowe
    truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy(średnica 29) wykładamy nasączonymi w herbacie biszkoptami.
  • 2. Do wysokiego naczynia przelewamy mleko, dodajemy sernik na zimno-miksujemy. Następnie dodajemy serki homogenizowane oraz ser. Zmiksować na jednolitą masę. Połowę masy wykładamy na biszkopty.
  • 3. Mus truskawkowy: Truskawki zmiksować. Galaretkę rospuszczamy w 1/3szkl. gorącej wody. Zostawiamy do stężenia. Tężejącą wlewamy do musu-zmiksować. 1/3musu wykładamy na rozlaną masę. Następnie wylewamy resztę masy oraz resztę musu.
  • 4. Truskawki myjemy, kroimy w plastry i wykładamy na masę. Galaretki rozpuszczamy w 800ml wrzącej wody. Zostawiamy do lekkiego stężenia i wylewamy na wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować