Sernik na zimno malinowo - jagodowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczny malinowo - jagodowy duet:)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg sera z wiaderka
    330ml śmietany 30%
    0,5 szklanki cukru
    250g malin
    250g jagód
    4 łyżki żelatyny
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno malinowo - jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty wyłożyć w tortownicy. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Maliny i jagody zmiksować w osobnych naczyniach. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Do sera wlać gorącą żelatynę i krótko zmiksować. Ser połączyć ze śmietaną, delikatnie mieszając łyżką. Masę serową podzielić na dwie równe części. Każdą włożyć do owoców i delikatnie wymieszać. Natychmiast przełożyć do tortownicy najpierw masę jagodową, a następnie masę malinową. Chłodzić ok 3 godzin.

Porady

Można użyć owoców mrożonych, które należy wówczas całkowicie rozmrozić. Maliny można dodatkowo przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować