Sernik kawowy na krakersach

4.5 (141 ocen)

Pyszny sernik kawowy na krakersach, okazał się hitem w moim domu. Serniczek szybko zniknął z talerza, domownicy nie wierzyli że może być dobry na słonych krakersach, a jednak był wyśmienity.

Składniki:

  • Składniki:
    masa kawowa
    biały ser w kostkach - 1 kg
    cukier - 3/4 szkl
    śmietana kremówka - 2 szkl
    kawa rozpuszczalna - 3 łyżeczki
    woda gotowana do kawy - 3 łyżeczki
    żelatyna - 3 łyżeczki
    woda gotowana do żelatyny - 0,5 szkl
    Na spód formy
    krakersy solone- 2 opak ( 350 g)
    Dodatkowo
    galaretka truskawkowa - 1 opak
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki Kawy

Sernik kawowy na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu.
  • 2. Kawę rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić.
  • 3. Ser przecisnąć przez praskę.
  • 4. Śmietanę dobrze schłodzoną ubić na sztywno z cukrem.
  • image-234tqlu 5. Następnie do ubitej śmietany dodawać po łyżce sera i ostudzoną kawę, zmiksować.
  • Sernik kawowy na krakersach 6. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić, dodać do masy serowej, zmiksować.
    Masę podzielić na 3 części.
  • 7. Blaszkę o wymiarach 36 x 25 cm, wyłożyć folią spożywczą.
  • image-1h165g3 8. Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć masę kawową i tak samo postąpić z dwoma warstwami.
  • Sernik kawowy na krakersach 9. Na masie widelcem zrobić ładne fale, zalać tężejącą galaretką.
  • Sernik kawowy na krakersach 10. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Kawa Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować