1.• Czekoladę rozpuścić ze śmietanką i kawą rozpuszczalną, wystudzić.
• Ser delikatnie zmiksować z mlekiem skondensowanym i mąką ziemniaczaną.
• Wbijać po jednym jajku co 30 sekund, cały czas miksując na wolnych obrotach.
• Na koniec dodać kwaśną śmietanę i rozpuszczoną czekoladę. Masa serowa będzie dość płynna.
• Wlać do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej na dnie folią aluminiową wypuszczoną na zewnątrz.
• Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st.C na 45 minut.
• Po tym czasie wylać na wierzch sernika śmietanę wymieszaną z cukrem i kawą mieloną.
• Piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze.
• Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze na 15 minut.
• Po wystygnięciu wstawić sernik do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
• Przed podaniem udekorować cukierkami.
Komentarze