Sernik czekoladowo-waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruche ciasto: masło posiekać, zagnieść z mąką, cukrem, jajkami i solą. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować, ułożyć na pokrytej papierem do pieczenia blasze. Ponakłuwać widelcem. Piec 12 min. w temp. 185 stopni.
2.Masa serowa: twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami i cukrem. Dodać ubitą z białek pianę, delikatnie połączyć. Masę podzielić na pół. Jedną część wymieszać ze stopioną, ostudzoną gorzką czekoladą i budyniem czekoladowym, drugą z budyniem waniliowym.
3.Obie masy układać na przemian na podpieczonym spodzie. Lekko zamieszać widelcem. Piec godzinę w temp. 160stopni. Wierzch polać stopionymi czekoladami.
Komentarze