Sernik cynamonowo-brzoskwiniowy z migdałami

4.49 (179 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepyszny sernik do kawy. Idealny na przyjęcie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl. mąki
    1/2 kostki margaryny
    1/2 szkl. cukru
    2 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    60 dag 2x zmielonego twarogu
    4 żółtka
    1/2 szkl. cukru
    sok z cytryny
    1 budyń waniliowy lub śmietankowy
    1 szkl. gęstej śmietany
    6 ubitych białek

    Dodatkowo:
    1 paczka rodzynek
    dżem brzoskwiniowy
    cynamon
    starte jabłka (ok. 4-6 dużych sztuk) lub większy dżem jabłkowy
    płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik cynamonowo-brzoskwiniowy z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: zagnieść wszystkie składniki i wstawić na 1 godz. do lodówki
  • 2. Masa serowa: Wszystko wymieszać razem (oprócz białek) na gładką masę. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie ale dokładnie wymieszać.
  • 3. Ciasto wyłożyć na blachę (dużą). Na ciasto wyłożyć masę serową. Posypać startymi jabłkami, rodzynkami oraz grubą warstwą cynamonu.

    Piec ok. 1 godz. w temperaturze 180 C
  • 4. Na przestudzony sernik wyłożyć dżem brzoskwiniowy i rozsmarować. Posypać płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Cynamon Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować