1. Spód: Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi waflami. Wyłożyć dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i mocno docisnąć. Wstawić do lodówki na 15 min
2. Ser: Ser dokładnie zmiksować a następnie dodać pozostałe składniki i całość wylać na spód z wafli. Piec w piekarniku ok 40 min w temp 180 stopni.
3. Polewa: Składniki na polewę połączyć i wylać bardzo delikatnie na lekko ostudzony sernik. Wstawić do piekarnika na ok 5 -10 min aby cukier się rozpuścił.
4. Po wystudzeniu wstawić do lodówki.
Sernik cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi waflami. Wyłożyć dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i mocno docisnąć. Wstawić do lodówki na 15 min
2. Składniki na ser zmiksować na jednolita masę i wylać na spód z wafli. Piec ok 40 min w temp 180 stopni.
3. Składniki na polewę wymieszać i wylać bardzo delikatnie na lekko ostudzony sernik sernik. Wstawić do piekarnika na ok 5 -10 min żeby cukier się rozpuścił.
4. Po wystudzeniu wstawić do lodówki.
Komentarze