Sernik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. gorącej wody, studzimy. Śnieżkę ubijamy z mlekiem, dodajemy cappucino, następnie po łyżce sera oraz cukier, delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy żelatynę, mieszamy.
2.Formę o wym.28x20 cm wykładamy folią spożywczą. Biszkopty maczamy w cappucino, układamy w formie obok siebie, wylewamy połowę masy serowej, układamy warstwą nasączonych biszkoptów, zalewamy resztą masy, wyrównujemy. Wkładamy do lodówki aby masa lekko stężała.
3.Pianka:
Cukier mieszamy z usztywniaczem. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier z usztywniaczem. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego, robimy rozetki na masie serowej. Schładzamy kilka godzin. Przed podaniem posypujemy kakao.
Komentarze