Serniczek bananowo marcepanowy

0 (0 ocen)

Jeżeli robimy porcje pojedyncze nie musimy dodawać żelatyny, ale jeżeli chcemy do krojenia to do każdej warstwy dodajemy po 2 łyżeczki .

Składniki:

  • Warstwa bananowa.
    150g serka twarogowego
    2 banany
    50g czekolady
    1 łyżeczka masła.

    Warstwa marcepanowa.
    150g serka twarogowego
    100g marcepanu
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka cukru pudru.

Serniczek bananowo marcepanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek zmiksować z bananami.
    Masło rozpuścić z czekoladą i zmieszać z masą bananową.
    Masę nałożyć na dno naczynia i odstawić na 1/2 h do lodówki.
    Serek zmiksować z marcepanem, cukrem i sokiem z cytryny.
    Nałożyć na warstwę bananową.
    Ozdobić wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy