Ser topiony na parze z kminkiem

4.49 (200 ocen)

  • 2 godz.

Jest to potrawa tradycyjna ,nauczyłam się ją robić od mojej mamy,smak dzieciństwa.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg twarogu tłustego
    1 jajko
    0,5 kostki masła
    Sól
    Kminek
    2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Ser topiony na parze z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarożek włożyć do metalowej miski, rozgnieść , dodać sodę ,trochę soli , kminek i odstawić na 2 godziny.
    Potem miskę z twarożkiem położyć na garnek z gotującą się wodą dodać masło i mieszać . Gdy twarożek się rozpuści dodać rozmącone jajko, dobrze wymieszać.
    Wlać do miski wypłukanej zimną wodą i odstawić do wystygnięcia.

Porady

Twaróg można trzymać dłużej i wtedy twaróg się wysuszy i ser będzie bardziej zwarty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować