Salceson swojski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Głowę porąbać golonko nóżki i skórki marchewkę włożyć do dużego garnka zalać wodą osolić i gotować aż mięsko będzie miękkie.2.Wyjąć odcedzić przestudzić i pokroić.3.Wywar przecedzić przez sitko żeby nie było żadnej kostki.4. Wywar połączyć z pokrojonym mięsem i skórkami oraz marchewką ja na koniec kroję drobniutko 3-4 ząbki czosnku i zalewam 3 łyżkami gorącego wywaru mieszam aż zrobi się taka maz dodaję do reszty.5. Lekko schłodzić,wlać do specjalnej foli do salcesonu , zawiązać i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.SALCESON GOTOWY A JAKI SMACZNY
Porady
do salcesonu można dodać swoje przyprawy dobry jest z dodatkiem posiekanej pietruszki
Komentarze