1.CIASTO 1: Wszystkie składniki razem ubijamy.
CIASTO2: Roztopić margarynę z cukrem dodać mąkę i wymieszać na kruszonkę. Kruszonkę lekko wymieszać z ciastem pierwszym. Wylać na formę (24-39) i piec w nagrzanym piekarniku około 40 min. Po wystudzeniu przekroić w poziomie. Następnie upiec biszkopt( czyli ciasto 3). Wykroić w nim rzędami dziurki literatką. Przygotować galaretkę według przepisu, i wystudzić.
MASA: Ugotować budyń z 1,5 szklanki mleka i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po łyżce wystudzony budyń cały czas ucierając. Jedną połowę ciasta ciemnego smarujemy 1\2 masy , na to, nakładamy biszkopt z dziurami w które nakładamy krzepnącą galaretkę. Nakładamy 2 część masy i przykrywamy pozostałym ciastem ciemnym. Polewamy polewą, dekorujemy według uznania.
Komentarze