Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado

4.5 (143 ocen)

To pyszna, kolorowa i szybka w przygotowaniu sałatka. Idealna na lekką kolacje, czy lunch.Zapewniam, że posmakuje nawet wybrednym konsumentom:). I co najważniejsze- To SAMO ZDROWIE!

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 jajka,
    • 2 garście rukoli,
    • 0,5 puszki tuńczyka w sosie własnym,
    • 0,5 awokado,
    • ok 10-12 pomidorków koktajlowych,
    • świeżo mielony czarny pieprz,
    • świeżo mielona sól morska,
    • oliwa z oliwek do polania,
    • sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę myjemy i dokładnie osuszamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrawamy na ćwiartki. Tuńczyka odsączamy z sosu własnego. Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowę. Awokado, obieramy, kroimy w plasterki (paseczki) i delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
    Na talerzu rozkładamy warstwę rukoli. Następnie nakładamy pozostałe przygotowane składniki. Całość spryskujemy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Rukola Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować