To pyszna, kolorowa i szybka w przygotowaniu sałatka. Idealna na lekką kolacje, czy lunch.Zapewniam, że posmakuje nawet wybrednym konsumentom:). I co najważniejsze- To SAMO ZDROWIE!
Składniki:
Składniki:
• 2 jajka,
• 2 garście rukoli,
• 0,5 puszki tuńczyka w sosie własnym,
• 0,5 awokado,
• ok 10-12 pomidorków koktajlowych,
• świeżo mielony czarny pieprz,
• świeżo mielona sól morska,
• oliwa z oliwek do polania,
• sok z cytryny
Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rukolę myjemy i dokładnie osuszamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrawamy na ćwiartki. Tuńczyka odsączamy z sosu własnego. Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowę. Awokado, obieramy, kroimy w plasterki (paseczki) i delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Na talerzu rozkładamy warstwę rukoli. Następnie nakładamy pozostałe przygotowane składniki. Całość spryskujemy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami. Podajemy.
Komentarze