Sałatka z roszponki z piersią z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy z dwóch stron łyżką oleju z suszonych pomidorów. Doprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy w papier do pieczenia i gotowania i smażymy około 7 minut z obu stron na rozgrzanej patelni. W razie potrzeby podpiekamy nieco dłużej.
2.Roszponkę i pomidorki koktajlowe płuczemy i osuszamy. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Układamy na dużym talerzu na roszponce. Posypujemy suszonymi pomidorami pokrojonymi w kostkę lub cienkie paski.
3.Skrapiamy pozostałym olejem z suszonych pomidorów, spryskujemy odrobiną octu winnego. Doprawiamy solą i pieprzem.
4.Posypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.
Podajemy z pokrojoną w cienkie plastry piersią z kurczaka (ciepłą lub już ostudzoną).
Komentarze