ryż 2 woreczki (150g każdy)
szynka konserwowa ok 30 dag
rodzynki 3/4 szkl
ananas z puszki 1 op
por ok 1/4 szt
kukurydza konserwowa 1 op
sól
pieprz
majonez
Sałatka z rodzynkami i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ananas osączyć z syropu i pokroić. Rodzynki opłukać i zalać na chwilę syropem z ananasa albo wodą. Później osączyć.
Ryż ugotować wg przepisu na op. Można wyłożyć ugotowany ryż z woreczków na durszlak i przelać wodą.Wystudzić i osączyć.
Szynkę pokroić w kostkę zostawiając część do dekoracji.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Por oczyścić i drobno pokroić.
Przygotowane składniki wymieszać z ryżem, połączyć majonezem i doprawić do smaku
.
Komentarze