Zdrowa, dietetyczna, kolorowa, pożywna sałatka. Sos vinaigratte z wykorzystaniem przpyrawy "kolorowe zioła do sałatek" z serii Kamisa - SPECJALITE oraz octu prowansalskiego - pycha!!!
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
- sałata: 0.25 sztuki
- rzodkiewka: 2 sztuki
- szynka drobiowa (chuda): 2 plastry
- kiełki fasoli mung: 2 łyżki
- jajko na twardo: 1 sztuka
- migdały w płatkach: 2 łyżki
Sałatka z pysznym vinaigrette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatka: sałatę porwać na kawałki, rzodkiewkę pokroić w półplasterki, szynkę w paski - ułożyć wszystko na talerzu, posypać kiełkami i migdałami, na górę wyłożyć ćwiartki jajka.
2.SOS: Zmiksować musztardę, ocet i przyprawy, natępnie delikatnie wlać olej i wywar, dokładnie wymieszać - sos gotowy. Polać sałatkę zaraz przed podaniem.
Komentarze