Sałatka z pieczonym łososiem

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

pyszna sałatka! idealna na lekki obiad lub kolację

  • 20 min

Składniki:

  • porcja na 2 osoby

    mix sałat
    kiełki rzodkiewki
    200g surowego łososia
    200g suszonej żurawiny
    100g słonecznika
    kilka pomidorków koktajlowych
    1 mała cebula
    1 łyżka masła
    1 jogurt naturalny grecki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól/ przyprawa do ryb/ pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałatka z pieczonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pokroić w paseczki, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Na patelni rozpuścić masło. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle. Na złotej cebuli ułożyć rybę i dusić pod przykryciem (z obu stron). Żurawinę zalać szklanką gorącej wody, odstawić na chwilę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, pomidorki umyć i przekroić na połówki. Z jogurtu, czosnku, soli i koperku przygotować sos. Na talerzu ułożyć mix sałat wraz z kiełkami, następnie żurawinę i pomidorki. Ułożyć na środku upieczonego łososia, całość posypać prażonym słonecznikiem. Podawać z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować