Sałatka z papryka i rydzami

4.41 (213 ocen)

  • 2 godz.

Polecam gorąco dla smakoszy grzybów i pikantnych sosów. Jest rewelacyjna.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 litr ugotowanych i pokrojonych rydzów
    1 szkl oleju
    1/2 kg cebuli
    3 czerwone papryki
    5 łyżek octu
    4 łyżki cukru
    5 łyżek koncentratu pomidorowego
    ziele angielskie
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.41 (213 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z papryka i rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i kroimy w paski.
    Cebulę kroimy w łezki, paprykę w paski. Olej, cukier, przyprawy i warzywa dusimy na wolnym ogniu, gdy zmiękną dodajemy przecier. Na sam koniec rydze i gotujemy ok 10 min.
    Ciepłe nakładamy do słoików, pasteryzujemy przez 7 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować