Smaczna lekka sałatka z czerwonej fasoli jajka i sałaty lodowej . Do tego lekko ostry sos na bazie chili , oleju i miodu . Wspaniale nadaje się do pracy lub na wycieczkę.
10 min
Składniki:
1/2 sałaty lodowej
5 jajek
1 papryka czerwona
puszka fasoli czerwonej
sos'
olej
chili
miód
woda
sól
Sałatka z sałaty lodowej i czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę wyciągamy z puszki przelewamy zimna wodą i odcedzamy. Sałatę lodowa kroimy w kosteczkę.
2.Paprykę czerwona myjemy usuwamy pestki i białą błonkę . Kroimy w paseczki potem na pół. Składniki mieszamy z sobą. Robimy sos. Mieszamy olej z odrobina chili do smaku. Dodajemy troszkę wody, soli i miodu do smaku. Sos dodajemy do sałatki. Lekko mieszamy i podajemy.
Komentarze