Sałatka bałagan w nowej wersji. Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu. Idealna na każda okazję.
Składniki:
mieszanka warzyw w słoiku (groszek-marchewka-kukurydza) ,
mała cebulka,
6-10 marynowanych pieczarek,
ok 10-15 dag żółtego sera,
ok 20-25 dag szynki konserwowej,
2-3 ogórki kiszone,
2 jajka,
Majonez( ok. 1-2 łyżki), jogurt naturalny(ok. 2-3 łyżki), musztarda(ok. 1 łyżka),
Sól, pieprz do smaku, kilka listków natka pietruszki + do dekoracji,
Sałatka z marynowanymi pieczarkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa ze słoika odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko solimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę, ogórka i pieczarki kroimy w kostkę. Jajka ścieramy na tarce o małych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Majonez z jogurtem i musztardą dokładnie mieszamy i łączymy zresztą składników. Doprawiamy do smaku. Smacznego!
Komentarze