Sałatka z ogórków i fasolki

4.5 (160 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smakuje fantastycznie gdy dodamy do niej śledzie.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórki gruntowe: 2 kilogramy
    - fasolka żółta: 2 kilogramy
    - cebula: 1 kilogram
    - olej: 0.5 szklanki
    - ocet 10%: 1 szklanka
    - mały słoik koncentratu pomidorowego: 2 sztuki
    - sól: 4 łyżki
    - cukier: 2 szklanki
    - pieprz mielony: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ogórków i fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyc,osuszyć ,obrać i pokroić w talarki,cebule w piórka i wkładamy do miski.
  • 2. Fasolkę myjemy kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 min.Odcedzamy na sitko i studzimy.Dodajemy do ogórków i cebuli.
  • 3. Przygotowujemy zalewę(nie gotujemy):olej mieszamy z octem,koncentratem pomidorowym,solą,cukrem i pieprzem.Dokładnie mieszamy i wlewamy do ogórków.Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować