To bardzo szybka i często goszcząca u nas w domu sałatka. Jest lekka, niskokaloryczna i do tego świetnie smakuje. To doskonały pomysł zarówno na kolację, jak i na lekkie śniadanie.
20 min
Składniki:
2 puszki (2 x 80g) tuńczyka w sosie własnym - u mnie Rio Mare
2 jajka ugotowane na twardo
4 ogórki kiszone
łyżka jogurtu naturalnego
łyżka majonezu
natka ietruszki
sól i pieprz
Sałatka z jajkiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane jajka i ogórki kroimy w dość drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy jogurt i majonez i wszystko dokładnie mieszamy Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i podajemy.
Komentarze