Sałatka z fasoli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Inspirację czerpię z kuchni czeskiej, rosyjskiej i włoskiej i sama komponuję różne dania. Bardzo to lubię.

Składniki:

  • ● 1,5 szklanki fasolki perłowej
    ● 1 ogórek kiszony
    ● 1 jabłko
    ● 1 jajko ugotowane na twardo
    ● 1 mała cebula
    ● 200 ml jogurtu naturalnego
    ● 1 łyżeczka ostrej musztardy
    ● 1 łyżka przecieru pomidorowego
    ● sól, pieprz

Sałatka z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z fasoli 1. Fasolkę moczymy dzień
    wcześniej, następnie zmieniamy
    wodę na świeżą i gotujemy
    do miękkości. Odcedzamy.
  • Sałatka z fasoli 2. Ogórka kiszonego kroimy
    w drobną kostkę, lekko odciskamy,
    dodajemy do fasolki.
    Cebulę drobno siekamy, jajko i jabłko obieramy i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach, dodajemy
    do sałatki.
  • Sałatka z fasoli 3. Sałatkę mieszamy z jogurtem,
    musztardą i przecierem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy