Sałatka z fasolą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Odwiedziliśmy rodzinę Murowanych, która przygotowała dla nas niecodzienne dania.

Składniki:

  • ● 30 dag makaronu małe muszelki
    ● 3/4 szkl. ryżu
    ● 2 filety z kurczaka
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● kilka plasterków papryki konserwowej
    ● majonez
    ● olej
    ● łyżka pikantnego keczupu
    ● przyprawa do kebabu
    ● sól, pieprz ziołowy
    ● curry

Sałatka z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę i oprószamy przyprawą do kebabu. Schładzamy godzinę. Smażymy na oleju.
  • 2. Makaron i ryż gotujemy osobno w osolonej wodzie. Fasolę i kukurydzę osączamy. Paprykę kroimy w niewielkie kawałki.
  • 3. Składniki sałatki mieszamy, dodajemy keczup i majonez. Doprawiamy solą, pieprzem i curry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2013

Komentarze

Podobne przepisy