Sałatka wielkanocna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Dziś przygotowana i zjedzona przez 4 osoby. Wszyscy zachwalali, więc się dzielę przepisem.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 kapusty pekińskiej małej
    1 cukinia wąska
    1 pomidor
    1/2 ogórka zielonego małego
    1/2 cebuli
    łyżka oliwy z oliwek
    przyprawy:
    oregano, tymianek, sól, pieprz

Sałatka wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę pekińską poszatkować.
    2. Cukinię umyć i pokroić w plastry, obsmażyć na patelni w paski (stąd prążki), odsączyć z tłuszczu.
    3. Jajka ugotować na twardo, pokroić w plastry, dodać do kapusty.
    4. Ogórka i pomidora pokroić w plastry.
    5. Cebulę posiekać i dodać, przyprawić ziołami. Zamieszać.
    Można podwać z bagietką, lub jako dodatek do mięs, wędlin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2014

Komentarze

Podobne przepisy