Uwielbiam śledzie i różne sałatki. Dodatek marynowanych grzybów, to był mój strzał w dziesiątkę.
4.5 (169 ocen)
Porady
Sałatkę możemy zrobić wcześniej np przed ważną uroczystością. Można ją bowiem przechowywać w lodówce kilka dni. Zamykamy wówczas w szklanym naczyniu. Z tą sałatką można eksperymentować. Ja dodaję do niej różne inne składniki, zależy od gustu smakowego gości. Pysznie smakuje także z innymi grzybami marynowanymi, np kurkami- naszymi ulubionymi. Albo z posiekanymi orzechami włoskimi, marynowanymi buraczkami i papryką, ugotowanymi ziemniakami- pokrojonymi drobno. Ugotowane jajka na twardo- pokrojone drobniutko. Można do sosu dodać starty chrzan lub keczup. Sałatkę możemy podawać z innymi rybami, na półmisku obok, np filetami w zalewie pomidorowej- tak, jak na przedstawionym u mnie zdjęciu widać.
Komentarze