Sałatka ryżowo-ogórkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lekkostrawna i prosta, doskonała na kolację. Robi się ją bardzo szybko. Mojemu 5-letniemu synkowi bardzo smakuje, a jada ją z pieczywem.

Składniki:

  • ● 2 szklanki długoziarnistego ryżu
    ● 4-5 zielonych ogórków
    ● 1 kubek kefiru
    ● sól do smaku

Sałatka ryżowo-ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko
    według przepisu na opakowaniu.
    Dokładnie odcedzamy
    i studzimy.
  • 2. Ogórki myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem
    kuchennym, obieramy i kroimy
    w kostkę. Dodajemy do
    zimnego ryżu. Wlewamy kefir,
    mieszamy i solimy do smaku.
    Jeszcze raz mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Komentarze

Podobne przepisy