Sałatka rybna ceviche

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis z książki "Kuchnia antyrakowa"

  • Łatwy

Składniki:

  • - biała ryba (filety): 1 kilogram
    - sok pomarańczowy: 100 mililitrów
    - sok z limonki: 50 mililitrów
    - cebula: 1 sztuka
    - papryka (posiekana): 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - kolendra: 1 szczypta
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka rybna ceviche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić i pokroić w kostkę. Posypać lekko solą i pieprzem, następnie zalać sokiem z pomarańczy i limonki
  • 2. Marynatę odstawić na godzinę do lodówki.
  • 3. Pokroić drobno cebulę i dodać ją do marynaty wraz z posiekaną papryką i czosnkiem.
  • 4. Ponownie odstawić na godzinę. Przed podaniem posypać mieloną kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować