Sałatka rybna na krakersach

0 (0 ocen)

Bardzo fajna sałątka w formie przekaski. Idealna na imprezę.

Składniki:

  • 1 paczka krakersów (łącznie 36 krakersów)
    5 jajek ugotowanych na twardo
    1 puszka tuńczyka
    pół puszki kukurydzy
    1 mała czerwona cebula
    10 dag żółtego sera
    majonez
    sól, pieprz
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka rybna na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka należy przekroić na pół. Żółtka rozgniatamy widelcem, białka natomiast ścieramy na drobnych oczkach tarki i mieszamy z 2 łyżkami majonezu. Tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę i odsączoną kukurydzę. Mieszamy. Żółty ser ścieramy na tarce i mieszamy z 2 łyżkami majonezu. Możemy doprawić solą lub pieprzem do smaku.
    Na podkładce  czy desce układamy 12 krakersów. Na nie delikatnie wykładamy żółty ser z majonezem. Nie dociskamy zbyt mocno aby krakersy się nie pokruszyły. Przykrywamy kolejnymi krakersami. Wykładamy tuńczyka. Znów krakersy , a następnie białka wymieszane z majonezem. Całość posypujemy żółtkami. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na cała noc aby krakersy nieco zmiękły. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Kroimy wzdłuż linii krakersów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Krakersy Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować