Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem

4.5 (180 ocen)

Szybka i syta sałatka, idealna na drugie śniadanie do pracy.

Składniki:

  • pieczarki 30 dkg
    tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
    groszek konserwowy 1 puszka
    jajka 4 szt
    ogórki kiszone 4 szt
    majonez 2 łyżki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić i odgotować 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić, wystudzić i odcisnąć. Jajka ugotować na twardo i obrać. Tuńczyka i groszek osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć. Składniki wymieszać ze startymi jajkami i majonezem, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować