Sałatka jarzynowa z marynowanymi pieczarkami

4.99 (149 ocen)

Lekko zmodyfikowana klasyka - pasuje na każda okazję i mało kto jej nie lubi :)

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek bulwy selera
    2 ziemniaki
    3 jajka
    puszka 400 g groszku konserwowego
    20 dag marynowanych pieczarek
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    twarde jabłko
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    2 łyżki oleju słonecznikowego
    4 kopiaste łyżki majonezu
    sól
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka jarzynowa z marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki dokładnie wyszorować, ugotować do miękkości, wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek, pokroić.
    Groszek konserwowy osączyć z zalewy.
    Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
    Pieczarki osączyć z zalewy octowej i pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować