Sałatka z filetem z dorsza na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta z dorsza pokroić na paski , oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na około 30minut. Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30minut.
2.Dressing
Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i wstawić do lodówki na około 30minut.
3.Bób i zielony groszek wrzucić do osobnych garnków z osolonym wrzątkiem i ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ogórka pokroić
na półplasterki a szpinak umyć i osuszyć. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
4.Szpinak, bób, groszek i ogórek dokładnie wymieszać, przełożyć na duży półmisek. Następnie wyłożyć kawałki ryby, polać przygotowanym dressingiem i posypać uprażonym słonecznikiem.
Komentarze