Sałatka caprese w formie koreczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do wykonania przekąski można wykorzystać bagietkę lub inną podłużną bułkę. Najpierw kroimy ją - najlepiej w płaskie trójkąty. Można wtedy wykałaczki z koreczkami umieścić pod kątem i wygląda to naprawdę interesująco.
2.W czasie, gdy bułka się podpieka, kroimy pomidorki na połówki. Następnie na nasze elementy umieszczamy na wykałaczkach w kolejności: pomidorek, kulka mozarelli, pomidorek. Wykałaczki wbijamy w kawałki grzanek i wykładamy na talerzu. Przystrajamy gałązkami i listkami świeżej bazylii.
3.Jeśli ktoś lubi dodatek sosu winegret to przyrządzamy go w osobnej miseczce z oliwy z oliwek, octu balsamicznego i łyżeczki pesto. Koreczki można maczać w sosie.
Komentarze