Kolejna wersja sałatki makaronowej, tym razem z dodatkiem ananasa. Świetna na imprezę, czy codzienną kolację :)
Składniki:
120 g drobnego makaronu (np. małe muszelki)
2 duże szalotki lub 1 cebula (100 g)
1 duży ogórek szklarniowy (300 - 350 g)
1 puszka kukurydzy
300 g wędzonego żółtego sera (np. rolada ustrzycka)
7 plastrów ananasa z puszki
1 pęczek szczypioru
5 łyżek majonezu
sól
pieprz
Sałatka makaronowa z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i przelewamy zimną wodą. Odsączamy. Szalotki i ogórka obieramy. Kukurydzę i ananasa odsączamy z zalewy. Szalotki, ogórka, ser i ananasa kroimy w kostkę. Szczypior siekamy.
2.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze