Sałatka makaronowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Warstwowa sałatka z tuńczykiem jest świetną propozycją na drugie śniadanie do pracy lub sycącą przekąskę w ciągu dnia.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - makaron kolanka: 250 gramów
    - tuńczyk w oleju: 1 puszka
    - kukurydza - puszka: 1 puszka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - ogórki kiszone: 4 sztuki
    - majonez: 4 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz czarny: 1 szczypta

Sałatka makaronowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Odcedzić, przelać zimną wodą i wystudzić. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć. W przeźroczystej misce układać warstwami składniki: makaron, majonez (cienka warstwa), kukurydza, makaron, majonez, papryka, cebula, makaron, majonez, tuńczyk, makaron, majonez, ogórki. Każdą warstwę doprawić solą i pieprzem. Na wierzch posypać kukurydzą i cebulą oraz ozdobić makaronem. Schłodzić.

Komentarze

Podobne przepisy