Z przeglądu lodówki powstała taka sałata z dodatkami
20 min
Składniki:
sałata rzymska
kilka pomidorów cherry
kilka serc karczochów w zalewie ziołowej
200 g sera feta
135 g kiełbasy gospodarza z gęsiną
kiełki rzodkiewki
Sos :zalewa z karczochów
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżka octu ryżowego
Sałata rzymska z karczochami i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę podzieliłem na liście, opłukałem, osuszyłem. Serca karczochów pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki cherry umyłem, pokroiłem na połówki. Ser pokroiłem w kostkę.
Kiełbasę również pokroiłem na małe kawałki.
Przygotowałem sos: kilka łyżek zalewy z karczochów dokładnie wymieszałem z musztardą, miodem i octem.
Na półmisku rozłożyłem liście sałaty, na nich pozostałe składniki, posypałem kiełkami rzodkiewki, polałem sosem.
Komentarze