Sajgonki z surimi i ryżem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Danie kuchni tajskiej. Pyszne ze wszystkimi innymi dodatkami.

  • 45 min

Składniki:

  • papier ryżowy (10 szt)
    3/4 szkl ryżu jaśminowego
    kilka grzybków mun
    5 paluszków surimi
    sól
    olej do smażenia

Sajgonki z surimi i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sajgonki z surimi i ryżem 1. Ryż i grzyby gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniach. Grzyby drobno siekamy i mieszamy z ryżem. Do smaku doprawiamy solą.
    Paluszki surimi przekrawamy na pół.
    Papier ryżowy nawilżamy (osobno) ,na każdy kładziemy ryż z grzybami i ½ surimi. Zawijamy tak jak krokiety i smażymy na rozgrzanej oliwie. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy