Schabowe pakieciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijamy, z obu stron solimy, pieprzymy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
2.Bakłażana kroimy w plastry, solimy z obu stron i odstawiamy na pół godziny, następnie opłukujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Cebulę i pieczarki kroimy w plastry.
3.Każdego kotleta smarujemy oliwą z obu stron i układamy na środku arkusza folii. Na kotletach układamy plastry bakłażana, oprószamy ziołami prowansalskimi, na bakłażana kładziemy plastry cebuli, posypujemy solą, pieprzem i listkami tymianku. Na wierzchu układamy pieczarki, również posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą.
4.Całość zawijamy w folię, tworząc pakiecik. Układamy na blasze do pieczenia lub na ruszcie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni z termoobiegiem.
Pieczemy 30 minut.
Porady
Tak przygotowane mięso można również upiec na grillu.
Komentarze