Schabowy w naleśniku z grzybami i kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki ciasta połączyć mikserem,odstawić na około 30 minut ,następnie usmażyć naleśniki.
2.Mięso,lekko rozbić,uformować w kwadrat,Przyprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką i usmażyć.
3.Grzyby namoczyć , ugotować,odcedzić i pokroić .
4.Kapustę drobno pokroić,zalać wywarem z grzybów i ugotować.Odcedzić.
5.Cebulę drobno pokroić,podsmażyć na oleju następnie dodać grzyby oraz kapustę.Przyprawić do smaku.Smażyć na małym ogniu około 10 minut ,często mieszając.
6.Na naleśnik nałożyć łyżkę farszu,schabowego,ponownie farsz.Złożyć w kopertę.Z następnymi naleśnikami postąpić tak samo.
7.Panierować w roztrzepanym jaku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor
Komentarze