Miały być tradycyjne schabowe ale stwierdziłam że trzeba korzystać z sezonowych warzyw i wyszły roladki. Powstały z tego co miałam w lodówce. Można dodać jeszcze ser do nich ale nie miałam wiec nie dałam.
30 min
Składniki:
3 kotlety schabowe
1 marchewka
3 ogórki małosolne
1 plastry szynki konserwowej
1/2 cebuli
sól
pieprz
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem
olej rzepakowy
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
bazylia świeża
podaje z ziemniakami i ogórkami małosolnymi
Schabowe roladki z ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijam, następnie solę, pieprzę, posypuję przyprawą suszone pomidory. Układam na każdym kotlecie plaster szynki. Marchewkę obieram, kroję na cienkie plastry wzdłuż i gotuje aldente w osolonej wodzie. Plastry marchewki układam na szynce, następnie ogórka i kawałek cebuli. Roladki zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na oleju rzepakowym. Podaję z ziemniakami i ogórkiem małosolnym.
Komentarze