Schabowe roladki z boczkiem i porem

4.51 (162 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Schabowy nie musi być nudny. U mnie powstał z tego co miałam w lodówce. To jest najlepsza metoda na obiad. Wykorzystywanie składników które już mamy. Roladki są pyszne, farsz bardzo dobry. Jestem miłośniczka pora i mogłabym go jeść do wszystkiego , gotowany, duszony, w farszu.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych
    1/2 papryki żółtej
    1 por biała część mała
    15 dkg boczku wędzonego
    4 łyżki sera żółtego startego
    sól, pieprz
    papryka czerwona, przyprawa do mięsa
    masło klarowane

Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Schabowe roladki z boczkiem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijam. Boczek kroje w kostkę, paprykę w paski. Por drobno kroję i duszę na maśle klarowanym do miękkości. Doprawiam solą, pieprzem, farsz studzę. Każdy kotlet sole, pieprze posypuje papryką. Układam boczek, paprykę paski, starty ser, i por przesmażoną. Zwijam roladki i spinam szpilkami. Na wolnym ogniu dusze około, 1,5 h na maśle klarowany,. Od czasu do czasu podlewam wodę. Roladki odwracam z każdej strony podczas smażenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Papryka Por Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować