Schabowe pierogi z pieczarkami

5 (149 ocen)

  • 25 min

Pomysł podpatrzony z programu Ugotowani. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Podałem z młodymi ziemniakami i młodą zasmażaną kapustą z koperkiem.

  • 25 min

Składniki:


  • 4 kotlety schabowe
    kilka dużych pieczarek
    mała cebula
    4 łyżki masła
    4 łyżki startego żółtego sera
    łyżka oleju
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Schabowe pierogi z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy drobno pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę ,oprószamy solą i dusimy do momentu kiedy cały płyn odparuje. Kotlety rozbijamy bardzo cienko nakładamy farsz na środek ,dodajemy starty żółty ser ,mięso składamy tak pierogi ,brzegi mięsa złączamy przy pomocy tłuczka. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy kotlety po 2-3 min z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować