Pomysł podpatrzony z programu Ugotowani. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Podałem z młodymi ziemniakami i młodą zasmażaną kapustą z koperkiem.
25 min
Składniki:
4 kotlety schabowe
kilka dużych pieczarek
mała cebula
4 łyżki masła
4 łyżki startego żółtego sera
łyżka oleju
sól ,pieprz
Schabowe pierogi z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy drobno pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę ,oprószamy solą i dusimy do momentu kiedy cały płyn odparuje. Kotlety rozbijamy bardzo cienko nakładamy farsz na środek ,dodajemy starty żółty ser ,mięso składamy tak pierogi ,brzegi mięsa złączamy przy pomocy tłuczka. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy kotlety po 2-3 min z każdej strony.
Komentarze