Schab pod musztardową kruszonką

5 (181 ocen)

Zamiast zwykłej panierki przygotowałam zapiekany schab pod kruszonką z bułki tartej i musztardy, wyszło pysznie i bardzo pikantnie. Jest to miła odmianą dla zwykłych schabowych, a przygotowanie takiego obiadu zajmuje tylko chwilkę.

Składniki:

  • schab 500g,
    1 szklanka bułki tartej,
    85g musztardy rosyjskiej,
    4-5 łyżeczek masła,
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    sól,
    pieprz,
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pod musztardową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab pod musztardową kruszonką 1. Schab kroimy na 5-6 plastrów. Plastry rozbijamy tłuczkiem (najlepiej przez folię) na cienkie placki.
  • Schab pod musztardową kruszonką 2. Oprószamy je solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron. Mięso obsmażamy na patelni i wykładamy na papierowe ręczniki, aby obciekło z tłuszczu.
  • Schab pod musztardową kruszonką 3. Bułkę tartą mieszamy z musztardą, posiekaną natką i masłem. Doprawiamy do smaku. Kruszonkę wykładamy na schab i układamy na blasze.
  • Schab pod musztardową kruszonką 4. Mięso zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15-20 minut, aż kruszonka się zarumieni i będzie chrupiąca. Podajemy na ciepło, najlepiej z ziemniakami z wody.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować