Schab nadziany szpinakiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Schab naciąć wzdłuż tak aby dał się rozłożyć jak książka. Po rozłożeniu rozbić mięso na cienki płat. Natrzeć pieprzem , solą i 2 ząbkami czosnku wyciśniętego przez praską. Zrolować, zawinąć w folię. Wstawić do lodówki na około 30 min
2.Marchewkę obrać pokroić w podłużne słupki, obgotować. Rozmrożony szpinak osączyć, wymieszać z rozkłóconym jajkiem, sosem sojowym, pieprzem i solą.
3.Szynkę pokroić w paski.
4.Na rozłożonym schabie rozsmarować szpinak , na nim rozłożyć szynkę i marchewkę.
5.Zrolować mięso, związać sznurkiem. Obsmażyć na oliwie.
6.Gotowy schab włożyć do rękawa. Wlać 4 łyżki bulionu. Piec 80 min w 170 stopniach. Po 40 min przeciąć folię , dalej pic a mięso nabierze złotego koloru. Po upieczeniu schab można podawać na gorąco z ziemniakami i surówką.
Komentarze